UNGUREANU TRANS
REZULTATE PROIECT

REZULTATE PROIECT

Titlul proiectului: „Investiții în tehnologii noi în cadrul firmei UNGUREANU TRANS”

Beneficiar: SC UNGUREANU TRANS SRL

Rezultate obținute:

1. Reziliență operațională și dezvoltarea durabilă a capacității de prestare servicii a UNGUREANU TRANS S.R.L., prin realizarea de investiții în tehnologii moderne – s-au achiziționat noi utilaje și mijloace de transport performante, ce conduc la consolidarea poziției pe piață a societății, la un flux tehnologic optimizat care nu aduce prejudicii semnificative obiectivelor de mediu.

2. S-au achiziționat echipamente și mijloace de transport care permit o contribuție semnificativă la atenuarea schimbărilor climatice fără a prejudicia în mod semnificativ alte obiective de mediu – manipulator telescopic rotativ – 1 buc. și cap tractor – 3 buc., iar celelalte componente de investiții nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu – semiremorcă basculabilă – 3 buc.

3. Planul companiei a constat și în investiții în resurse umane. Ca urmare UNGUREANU TRANS a menținut numărul de angajați cel puțin egal cu numărul mediu de locuri de muncă din anul 2020.

4. Se urmărește în anul 3 de durabilitate o creștere a cifrei de afaceri la un număr de salariați egal cu cel din 2020 cu minim 15% față de anul 2020 și a profitului.

5. S-au contract servicii de consultanță specializate pentru elaborarea, gestionarea și implementarea proiectului. S-au avut în vedere acțiuni de promovare ale acestui proiect structurate pe mai multe direcții, putând influența astfel penetrarea pe noi piețe.

Contractorii implicați în implementarea prezentului contract de finanțare:

ACHIZITIEVALOARE (RON CU TVA)CONTRACTOR
Servicii publicare comunicate de presa demarare proiect1.097,33S.C. ZIARUL EVENIMENTUL S.R.L
Servicii de consultanţă pentru implementarea proiectului195.755,00S.C. ECOINVEST CONSULT S.R.L.
Furnizare manipulator telescopic rotativ – 1 buc.1.282.668,27EUROTEHNIK OOD
Furnizare cap tractor  – 3 buc.1.528.094,70VOLVO TRUCK CORPORATION
Furnizare semiremorca basculabila – 3 buc.541.795,05SCHMITZ CARGOBULL ROMANIA S.R.L.
Servicii realizare autocolante – 3 buc.7,50S.C. ADI CENTER S.R.L
Servicii realizare afis temporar – 1 buc.35,00S.C. ADI CENTER S.R.L
Servicii realizare panou permanent  – 1 buc.52,50S.C. ADI CENTER S.R.L
Servicii audit de mediu4.760,00S.C.  STRATOS MANAGEMENT TRANSILVANIA S.R.L.
Servicii audit final al proiectului11.900,00S.C. AUDIT EXPERTCONT S.R.L.
Servicii publicare comunicate de presa finalizare proiect1.097,33S.C. ZIARUL EVENIMENTUL S.R.L

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Obiectivul general al proiectului il reprezinta rezilienta operationala si dezvoltarea durabila a capacitatii de prestare servicii a S.C. UNGUREANU TRANS S.R.L., prin realizarea de investitii in tehnologii moderne – achizitia de noi utilaje si mijloace de transport performante, ce vor conduce la un flux tehnologic optimizat si care nu aduce prejudicii semnificative obiectivelor de mediu.

Obiectivele specifice ale proiectului “Investitii in tehnologii noi in cadrul firmei UNGUREANU TRANS” sunt:

• Consolidarea pozitiei pe piata a societatii prin achizitia de utilaje si mijloace de transport (cap tractor – 3 buc., semiremorca basculabila – 3 buc., manipulator telescopic rotativ – 1 buc.);

• Investitii de minim 20% din valoarea proiectului care permit o contributie semnificativa la atenuarea schimbarilor climatice fara a prejudicia in mod semnificativ obiectivele de mediu;

• Mentinerea numarului de angajati cel putin egal cu numarul mediu de locuri de munca din anul 2020;

• Cresterea productivitatii muncii in anul 3 de sustenabilitate a proiectului cu cel putin 15% fata de anul 2020;

• Realizarea si implementarea unui proiect cu sanse importante de succes pentru societatea UNGUREANU TRANS si promovarea acestuia.

Proiectul de fata reprezinta o investitie de resurse pe o perioada determinata care este menita sa raspunda unei nevoi reale si sa conduca la realizarea unui scop clar, concret si real si reprezinta un prim pas spre atingerea obiectivului specific al Programului Operational Competitivitate care vizeaza cresterea competitivitatii si dezvoltarea economica.

Scopul proiectului consta in consolidarea pozitiei pe piata a societatii UNGUREANU TRANS, cresterea competitivitatii si cresterea capacitatii de productie prin achizitia de dotari specifice activitatii de constructie drumuri si poduri.

Rezultate așteptate:

  1. Rezilienta operationala si dezvoltarea durabila a capacitatii de prestare servicii a UNGUREANU TRANS S.R.L., prin realizarea de investitii in tehnologii moderne – achizitia de noi utilaje si mijloace de transport performante, ce conduc la consolidarea pozitiei pe piata a societatii, la un flux tehnologic optimizat si care nu aduce prejudicii semnificative obiectivelor de mediu.

Ca urmare a realizarii investitiei ce va consta in achizitia a 3 buc. cap tractor, a 3 semiremorci basculabile si a unui manipulator telescopic rotativ, UNGUREANU TRANS va realiza in continuare servicii de lucrari de constructie si modernizare a drumurilor comunale, judetene si nationale si poduri rutiere, achizitii ce vor contribui la cresterea competitivitatii si dezvoltarea economica a firmei, respectand standardele europene de mediu.

2. Achizitia de echipamente si mijloace de transport care permit o contributie semnificativa la atenuarea schimbarilor climatice fara a prejudicia in mod semnificativ alte obiective de mediu – manipulator telescopic rotativ – 1 buc. si cap tractor – 3 buc., iar celelalte componente de investitii nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu – semiremorca basculabila – 3 buc.

3. Planul companiei consta si in investitii in resurse umane. Cresterea in valoare si in calitate, bazata pe extinderea si modernizarea dotarilor tehnice, nu se poate daca managementul firmei nu isi face o prioritate din mentinerea si motivarea adecvata a salariatilor atasati obiectivelor acesteia, prin acordarea de salarii si stimulente atractive si prin consolidarea unui climat de munca foarte bun. Totodata, managementul firmei stabileste si mentine standarde morale ridicate si militeaza pentru asigurarea transparentei depline in activitatea pe care o

desfasoara si in comunicarea cu toti detinatorii de interese in aceasta activitate.

Ca urmare UNGUREANU TRANS are in vedere mentinerea numarului de angajati cel putin egal cu numarul mediu de locuri de munca din anul 2020.

4. Cresterea cifrei de afaceri la un numar de salariati egal cu cel din 2020 cu minim 15% fata de anul 2020 si a profitului.

Alaturi de contributia sa directa la obiectivele masurii, valoarea adaugata a investitiei este mare si avantajele tehnice, economico-financiare si sociale sunt multiple: societatea va face fata incertitudinii sau oricarei situatii care incetineste productivitatea si buna functionare a firmei si a angajatilor, cresterea competitivitatii, cresterea cifrei de afaceri si a profitului, reducerea costurilor prin utilizarea mai eficienta a resurselor, prin faptul ca se foloseste o tehnologie noua, productiva, cu un sistem de consum eficient energetic, impact negativ redus asupra mediului.

5. Obiectivul va fi indeplinit prin contractarea unor servicii de consultanta specializate care beneficiaza de resurse umane bine pregatite profesional, capabile sa elaboreze, gestioneze si sa implementeze un astfel de proiect.

Se vor avea in vedere actiuni de promovare ale acestui proiect care vor fi structurate pe mai multe directii, putand influenta astfel penetrarea pe noi piete.

Perioada de implementare a Proiectului este de la data semnării contractului – 27.01.2023, la care se adaugă, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor si nu va depăși data de 31.12.2023.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 4.139.725,94 lei, după cum urmează:

Valoarea totală eligibilă: 3.291.040,18 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă: 2.468.280,13 lei

Valoarea co-finanţării eligibile a Beneficiarului: 822.760,05 lei

Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA: 848.685,76 lei

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro